Het aanbod

Mastermind basis:                      Business Model You

(kortlopend traject van 1 maand)

Start: eind februari 2021

Mastermind pro:                          Business Model You XT

(langlopend traject van 6 maanden)

Start: eind maart 2021

Mastermind praktisch

In de mastermind werk je met gelijkgezinde collega's in een open en ondersteunend leerklimaat.  

In het mastermind basis-traject maak je  kennis met de relevante vragen, waarvan de antwoorden ertoe leiden om je eigen business model scherper te krijgen. De vragen staan op de persoonlijke business model canvas, die je eerst zelf invult en vervolgens in je mastermind bespreekt. Dit traject omvat 3-4 bijeenkomsten binnen 1 maand.

In de mastermind pro versie worden de verschillende bouwstenen van de Business Model Canvas verdiept en verrijkt. Er zijn  invulkaarten voor je waardepropositie, je visie-missie-strategie, je persoonlijke SWOT-analyse en branding. Tot slot worden de verworven inzichten verwerkt in concrete doelen en acties. Dit traject duurt ca. 6 maanden en omvat 8-10 mastermind-bijeenkomsten.
 
Je krijgt duidelijke instructies om de mastermind-bijeenkomsten contructief en zelfgestuurd (zonder trainer of workshopleider) te kunnen organiseren. Je werkt samen met de andere leden van je mastermind-groep in een trello-leeromgeving, waar de nodige instructies en materialen te vinden zijn. Deze leeromgeving omvat ook een functie voor video-chat. Na het mastermind basis-traject heb je 

- een eerste schets van je business model uitgewerkt 

- heb je een basis gelegd voor je marketingstrategie 

Na het mastermind pro-traject heb je

- een volledig uitgewerkt business model, onderbouwd vanuit je
  visie, missie, strategie en een SWOT-analyse
- een concreet actieplan, afgeleid van de doelen die weer een 
  vertaling zijn van de relevante inzichten uit je business model.

Voorwaarden.


  • Verwacht wordt een duidelijk commitment om aan het hele traject  (mastermind basis: 1 maand; mastermind pro: 6 maanden) deel te nemen.


  • Een gebrekkig commitment zal een negatieve impact hebben, met name op de samenwerking in het mastermind-team.


  • Je beschikt over een computer/laptop met een stabiele internetverbinding.  • Voor de introductiesessie wordt Zoom gebruikt, waar je via een internetbrouwser kunt inloggen (hiervoor is geen aparte software nodig).


  • Voor de mastermind-teams is een leeromgeving via trello beschikbaar (inloggegevens worden na de aanmelding verstrekt) inclusief een video-chat functie. .

Waarom nu?

Geen crisis, maar een kans voor jouw bedrijf

Wat doe je als je bedrijf ineens stil ligt en de deuren niet meer mag openen? Restaurants, sportscholen, bioscopen… Voorlopig blijven de deuren op slot. Nou, dan ga je op zoek naar nieuwe manieren om je bedrijf draaiende te houden natuurlijk! Als bedrijf kun je twee dingen doen: rennen of onderduiken. En wie stilstaat mist de bus. Het bestaansrecht van een bedrijf bestaat uit drie onderdelen.


  • Relevantie: doe je ertoe als bedrijf? Voorzie je in de behoeften en emotionele connectie die je klant heeft met je merk?
  • Differentiatie: onderscheid jij je van andere bedrijven, ben je vernieuwend en trendsettend?
  • Beschikbaarheid: is jouw product of dienst voorradig en snel leverbaar?


Wanneer je nu met jouw bedrijf of onderneming inspeelt op deze drie onderdelen kun je het ver schoppen. Ondernemen is kansen zien. Met een beetje creativiteit kom je door de coronacrisis heen.


Bron: https://www.tempo-team.nl/verzuim/coronavirus/creatief-ondernemen-tijdens-coronacrisis 


Meld je aan

Gebruik het contactformulier om je aan te melden.